Sead Hasanefendić selektor Srbije!

Bh. stručnjak predvodi Srbiju

Sead Hasanefendić selektor Srbije!

A. Beganović

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak, trenutno šef struke njemačkog Gummersbacha, Sead Hasanefendić, imenovan je za selektora srbijanske rukometne reprezentacije.

Hasanefendić i čelni ljudi srbijanskog rukometnog saveza dogovorili su saradnju do kraja Olimpijskog ciklusa, odnosno do kraja Olipijskih igara u Londonu 2012. godine.

Prema pisanju srbijanskih medija naš stručnjak će na klupi Srbije zarađivati kao i njegov prethodnik Jovica Cvetković, odnosno oko 4.000 eura mjesečno.

Podsjetimo, Sead Hasanefendić predvodio je naš nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2002. godine u Švedskoj. Naša reprezentacija pod vodstvom ovog sjajnog stručnjaka u tim kvalifikacijama prošla je grupnu fazu ali smo u baražu "zapeli" na tada jednoj od najboljih svjetskih selekcija, Danskoj. Međutim, pobjeda u prvom susretu nad Danskom (19:18) do danas je jedan od najvećih uspjeha u istoriji našeg reprezentativnog rukometa.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.