Stigla je velika vijest iz Francuske: Kolašinca čeka ista sudbina kao i Džeku

Gdje defanzivac nastavlja karijeru?

Stigla je velika vijest iz Francuske: Kolašinca čeka ista sudbina kao i Džeku

A. Čaušević

Sead Kolašinac je za Marseille ugovorom vezna do kraja sezone, a iz Francuske stiže velika vijest o budućnosti bh. reprezentativca koji briljira ove sezone. 

Kolašinac je do sada sve transfer u karijeri realizovao kao slobodan igrač. Tako je bilo kada prelazio u Arsenal iz Schalkea 04, a na isti način je stigao i na Veledrome prije godinu.

Pouzdani lijevi bek je prošle zime raskinuo ugovor sa Topnicima, a ubrzo nakon toga je potpisao ugovor od godinu i pol sa Marseilleom.

Kolašinac igra briljantno u posljednje vrijeme, a kako sada stvari stoje čeka ga ista sudbina kao i kapitena u repezentaciji BiH, Edina Džeku.

Nakon sjajnih igara Inter je odlučio da produži sudbinu sa popularnim Dijamantom, dok isti cilj ima i Marseille sa Kolašincem.

Iz Francuske je u srijedu stigla velika vijest da je predsjednik bivšeg prvaka Evrope Pablo Longoria odlučio da se produži saradnja sa 29-godišnjakom.

Oglasi

U nekoliko posljednjih mečeva Kolašinac je postizao ključne golove, a posebno je briljantan na početku 2023. godine.

Sastanak između dvije strane bit će održan narednih dana kada bi trebao biti postignut dogovor što znači da ćemo bh. Tenka i narednih godina gledati u Ligue 1.

U grupnoj fazi Lige prvaka Kolašinac je imao nevjerovatan promašaj protiv Tottenhama. koji je značio i ispadanje Marseillea, ali je nakon toga situaciju uspio okrenuti u svoju korist te je postao i omiljen kod navijača.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Omiljen kod navijača, ali Intera je i njegov reprezentativni kapiten, Edin Džeko kojeg također uskoro očekuje sastanak vezan za produženje saradnje.

Informacije sa Apenina govore da dogovor oko nastavka saradnje sa milanskim klubom nije diskutabilan, ali je glavna "prepreka" finansijska strana ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi