Kolašinac oduševio Francusku, posebne riječi je imao Igor Tudor

Nakon partije i sjajnog gola protiv Toulousea

Kolašinac oduševio Francusku, posebne riječi je imao Igor Tudor

H. Zilić

Marseille je u 16. kolu francuske Ligue 1 savladao Toulouse sa 6:1. Tim sa Velodroma odigrao je sjajnu utakmicu i učvrstio se na trećoj poziciji prvenstvene tabele sa 33 osvojena boda.

U pomenutom susretu odličan meč odigrao je i naš Sead Kolašinac.

Bh. reprezentativac se upisao i u strijelce u 51. minuti i to na spektakularan način.

U trku je primio loptu, zatim sjajnim driblingom prevario odbranu Toulousea i rutinski poentirao za 3:0.

Nakon utakmice Kolašinac je dobio riječi hvale od svih u klubu, a na press konferenciji oglasio se i Igor Tudor trener Marseilla.

"Drago mi je zbog Kolašinca. Presretan sam iskreno. Pokazao je da može igrati na poziciji koju smo zamislili. Mislim da će biti sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu", rekao je Tudor.

Oglasi

Kolašianc je oduševio mnoge u Francuskoj.

Neki od medija donose naslova "Magija Kolašinca u trijumfu Marseilla".

Naš reprezentativac je ove sezone odigrao nekoliko odličnih mečeva za Marseille. Mnogi su mišljenja da se Kolašinac vraća u staru formu.

U tekućoj sezoni Kolašinac ima dva psotignuta gola i jednu upisanu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prije magije protiv Toulousea bh. reprezntativac je pogodio i u velikom derbiju protiv Monaca.

Nema sumnje da je Kolašinac posljednjim partijama "kupio" svoje mjesto u prvom timu Marseilla, a posebno raduje činjenica da se sjajno snalazi u formaciji 3-5-2 koju često koristi Tudor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi