Bh. reprezentativac prati meč Engleska - Slovačka, čak ga je i Schalke objavio na zvaničnoj stranici

Tu je i poznati trener Miron Muslić

Bh. reprezentativac prati meč Engleska - Slovačka, čak ga je i Schalke objavio na zvaničnoj stranici

Endin Čaušević

U Gelsenkirchenu trenutno se igra meč osmine finala Evropskog prvenstva između Engleske i Slovačke, a na tribinama Veltins Arene nalazi se i bh. reprezentativac Sead Kolašinac kao i naš trener Miron Muslić.

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj u grupnoj fazi ponudilo nam je nekoliko sjajnih mečeva, a sigurno je da ona najveća uzbuđenja tek dolaze u nokaut fazi koja je jučer zvanično počela.

Jučer su plasman u četvrtfinale uspjeli da ostvare Švicarska i Njemačka, a oni će svoje protivnike saznati nakon današnjih duela osmine finala.

Prvi susret između Engleske i Slovačke već se igra u Gelsenkirchenu, a trenutno Slovaci vode sa 1:0 u finišu utakmicu i na pragu su velike senzacije.

Utakmica na Veltins Areni pokazala je još jednom sve slabosti reprezentacije Engleske koja je u Njemačku stigla kao jedan od favorita za zlato, no sada se nalazi pred ispadanjem.

Slovačka je do prednosti uspjela doći u 25. minuti, a junak je bio Schranz koji je nakon odlične akcije savladao Pickforda za 1:0.

Oglasi

Na Veltins Areni nalazi se oko 50.000 navijača, a tu je i bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je odlučio da dođe u Gelsenkirchen kako bi gledao današnju utakmicu.

Dolazak Kolašinca nije prošao nezapaženo jer je on igrao na ovom stadionu u dresu Schalkea, te je upravo njemački klub objavio da se bh. defanzivac nalazi na Veltins Areni.

Kolašinac se nalazi na odmoru nakon odlične sezone s Atalantom s kojom je osvojio Konferencijsku ligu. Nažalost, početkom mjeseca nije igrao za BiH protiv Engleske i Italije zbog povrede, ali bit će spreman za pripreme za novu sezonu.

Međutim, Kolašinac nije jedini Bosanac i Hercegovac koji se nalazi na tribinama Veltins Arene i prati meč Engleske i Slovačke.

Oglasi

Naime, u Gelsenkirchen je stigao i bh. stručnjak Miron Muslić koji također prati ovaj okršaj osmine finala Evropskog prvenstva.

On utakmicu na Veltins Areni prati u društvu svojih saradnika iz kluba Stuarta Metcalfa, Eddieja Lattimorea i Miguela Luciana.

Muslić je također na odmoru pred nove izazove koji ga čekaju na klupi belgijskog Cercle Bruggea koji je preuzeo u septembru 2022. godine, te ima ugovor na još godinu dana.

Od ovog 41-godišnjaka očekuje se blistava trenerska karijera, a prije Bruggea vodio je još austrijski Ried i FAC.

Top Komentari

Robijasi_It
A gispodine autoru teksta..De mi reci koje osvojio evropsku ligu..jer sam bio na drugom kontinentu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi