Sead Kolašinac: Momak koji je zaludio bh. navijače

Predstavljamo Zmajeve

Sead Kolašinac: Momak koji je zaludio bh. navijače

Midhat Šljivak

Sead Kolašinac, fantastični defanzivac Schalkea, odigrao je tek dvije utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali je i to bilo dovoljno da postane ljubimac navijača.

Velika borbenost, srce na terenu, veliki profesionalizam, sve to stoji uz ime Seada Kolašinca, koji je dosad odigrao dvije utakmice za našu selekciju.

Debi u porazu od Argentine je bio fenomenalan. Zvijezde Gaučosa se pored njega nisu naigrale, a Kolašinac je bio najbolji pojedinac među Zmajevima i u duelu protiv Egipta, kada smo također poraženi.

Protekla sezona je za Seada Kolašinca bila izuzetna. Pored debija u reprezentaciji, za svoj Schalke je pružao fenomenalne partije u Bundesligi i Ligi prvaka. Schalke je sezonu završio na trećem mjestu, što im i naredne sezone donosi nastup u elitnom evropskom takmičenju, a velike zasluge za ovaj uspjeh ima naš reprezentativac, koji je prosto rečeno, strpao u džep svakog protivničkog igrača kojeg je čuvao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Odigrao je Sead ukupno 24 utakmice u Bundesligi. Nažalost, nije se upisao u strijelce, a upisao je dvije asistencije za svoje saigrače. Također, u Ligi prvaka je odigrao šest utakmica, gdje je potpuno briljirao, pa je svojim igrama privukao pažnju velikog Manchester Uniteda, koji ga želi angažovati u narednoj sezoni.

Kolašinac će i u Brazilu biti veoma bitan faktor u našoj reprezentaciji. Protiv sebe će imati izuzetno brze ofanzivce Argentine i Nigerije, ali ne sumnjamo da će Sead ponovo izlaziti kao pobjednik iz duela s Aguerom, Messijem i drugima...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije