Kolašinac u prošloj sezoni ispao iz Bundeslige, a u novoj bi mogao igrati u Ligi prvaka

Špekuliše se o transferu

Kolašinac u prošloj sezoni ispao iz Bundeslige, a u novoj bi mogao igrati u Ligi prvaka

A. Čaušević

Sead Kolašinac je sa Schalkeom 04 prošle sezone ispao iz Bundeslige i slijedi mu povratak u Arsenal.

Kolašinac s Topnicima ima još godinu ugovora, ali kako sada stvari stoje Mikel Arteta ne računa njegove usluge pa mu slijedi novi angažman.

Posljednjih dana interes za iskusnog bh. reprezentativca počeo je da iskazuje Olympiakos, suverni vladar grčkog fudbala.

Neke informacije govore da je popularni Seo u završnoj fazi pregovora s velikonom iz Pireja, pa bi se vrlo lako moglo desiti da u novoj sezoni igra u Ligi prvaka.

Inače, Olympiakos svoj put u Ligi prvaka počinje u drugom pretkolu, a za protivnika će imati boljeg iz duela Dinamo Tbilisi - Neftchi.

Međutim, do tada je preostala sačekati zvaničnu potvrdu transfera, jer kako to obično biva na fudbalskoj pijaci neće biti iznenađenje da Kolišinac uopšte ne pojača prvaka Grčke.

Inače, Schalke 04 je namjeravao zadržati iskusnog bočnog fudbalera, ali je presudila teška finansijska situacija nakon ispadanja Rudara.

Potražite više informacija na temu Super League:

"Kada sagledamo trenutni budžet i kada znamo sa kakvim izazovima se suočavamo, nije bilo druge mogućnosti", rekao je direktor za sport Schalkea Peter Knabel o odlasku Seada Kolašinca i Klaasa-Jana Huntelaara iz kluba.

Kolašinac je početkom ove godine stigao u tim iz Gelsenkirchena kako bi im pomogao u borbi za ostanak u Bundesligi, no Schalke nije uspio da se izbori i naredne sezone će igrati Cvajti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi