Sead Šehović mijenja Watsona u Szolnikiju

Crnogorac pojačao Mađare

Sead Šehović mijenja Watsona u Szolnikiju

Prošlogodišnji domaćin Final foura EuroChallengea i od ove godine učesnik ABA lige Szolniki Olaj potpisao je ugovor sa Seadom Šehovićem. 

Da bi napravili prostor u ekipi za Crnogorca, čelnici Szolnikija su morali otpustiti Calvina Watsona. Šehović je prošle sezone nosio dres Oldenburga, a u EuroChallenge kupu prosječno je postizao 4.4 poena i imao 2 skoka po utakmici. Baš protiv Oldenburga novi klub Seada Šehovića otvara takmičenje u ovogodišnjem EuroChallengeu. 

 

Sead Šehović ove sezone trebao je igrati za Montegranaro u Italiji, ali je došlo do prekida suradnje. Prije dolaska u Szolniki proveo je kratak period u Mornaru iz Bara. Šehović je između ostalog nosio i dres sarajevske Bosne, a u ABA ligi igrao je i za podgoričku Budućnost. Ovo ljeto imao je zapažen nastup u reprezentaciji Crne Gore koja je bez poraza izborila učešće u Sloveniji na Eurobasketu. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.