Seattle pred vratima finala

WNBA Play Off

Seattle pred vratima finala

Teme:

Sinoć je počelo doigravanje u WNBA ligi. U prve dvije utakmice Seattle je opravdao ulogu favorita protiv LA Sparksa, dok je Atlanta uzela prednost domaćeg parketa Washingtonu.

Nakon što su 2004. osvojile ligu košarkašice Seattlea nisu prošle prvi krug doigravanja, a zadnje dvije sezone su ispadale od LA Sparksa. Međutim, izgleda da je došlo vrijeme za vraćanje dugova. Seattle je u prvoj utakmici serije, koja se igra na dvije pobjede, bio bolji od Sparksa sa 79:66.

Najbolji tim regularnog dijela sezone i tim koji je u svih pet utakmica regularnog dijela slavio protiv cura iz LA-a, do pobjede su predvodile Swin Cash sa 20 poena, Lauren Jackson je dodala 17. Kod Sparksa nije bilo povrijeđene Candace Parker, a najbolje su bile Marie Ferdinand-Harris sa 18, te Kristi Toliver i Tina Thompson sa po 16 poena.

Igračice Washington Mysticsa nisu iskoristile prednost domaćeg terena protiv Atlanta Dreama, pa sada Dream ima priliku pred svojim navijačima osigurati plasman u finale Istoka. Dream je slavio sa 95:90 zahvaljujući sjajnoj igri Angel McCoughtry (28 poena) i Coco Miller (21). Kod Washingtona je Marissa Coleman sa 18 poena ostvarila rekord karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.