Neslavan kraj karijere za sudiju meča PSG - Bašakšehir
Foto - EPA

Coltescu je odavno kreator mnogih skandala

Neslavan kraj karijere za sudiju meča PSG - Bašakšehir

M. Šljivak

Rumunski sudija Sebastian Coltescu na rasnoj osnovi je uvrijedio pomoćnog trenera Bašakšehira Pierrea Weboa i zbog toga je meč Lige prvaka protiv PSG-a na Parku Prinčeva prekinut.

Coltescu, koji je imao ulogu četvrtog sudije, zatražio je od glavnog sudije Ovidiu Hategana da isključi i to riječima 'ovaj crni tamo'.

To je razbijesnilo sve u Bašakšehiru. Susret je prekinut, a obje ekipe su otišle u svlačionicu.

Coltescu je i u prošlosti imao burne odluke kao sudija. Nije cijenjen ni u Rumuniji gdje je često znao napraviti haos, a nedavno je ostao bez FIFA značke i ovo mu je trebao biti posljednji evropski meč u karijeri.

Prije nešto više od dvije sedmice napravio je haos sa odlukama na meči Gaz Metana i Steaue, a bivši sudija Adrian Porumboiu je nakon tog meča rekao:

"Cijela karijera mu je ispunjena crnilom. Možda je bio nekad talentovan, ali trebao se odlučiti za drugu profesiju - muziku ili ples. Kao sudija morate biti nepristrasni", rekao je Porumboiu i dodao je:

"Ljudski je griješiti i to se može oprostiti, ali ne postoji utakmica gdje on nije imao direktan utjecaj na rezultat".

I 2015. godine je vlasnik Steaue Gigi Becali tražio da se Coltescu isključi iz sudijske organizacije nakon meča protiv Astre.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Treba ga izbaciti. Bolji sam ja sudija od njega".

Coltescu je i 2007. godine bio kažnjavan. Sudio je niželigaške mečeve, a nakon ovog skandala njegova karijera je definitivno završena.

Top Komentari

gameon
I mi ovakvih imamo koliko hoces,Gigovic drugi..
12 0
K79
Kako je moguće da se uopste delegira jedan ovakav sudija za mec LP jbt ?!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti