Krv teče niz lice, ali trenutak o kojem sanja svaki kapiten se ne propušta ni za šta!

Emotivna scena

Krv teče niz lice, ali trenutak o kojem sanja svaki kapiten se ne propušta ni za šta!

Admin Čaušević

Svaki kapiten sanja da sa svojim klubom u zrak podigne neki evropski pehar.

Eintracht Frankfurt je poslije 42 godine osvojio međunardni pehar. Poslije dramatičnog finala Europa lige i boljeg izvođenja penala savladan je Glasgow Rangers.

Finala će se do kraja života sjećati Sebastian Rode koji je već na startu susreta na Sanchez Pizjuanu dobio žestok udarac u glavu pa je ostatak susreta igrao sa zavojem.

Kada se sve završilo vjerovatno nije bilo tog novca zbog kojeg bi iskusni veznjak propustio ceremoniju dodjele medalja i pehara.

Rode je krvario, doktori nisu mogli ništa poduzeti da spriječe silnu krv, ali kao istinski kapiten nije želio da ostavi tim.

Ostat će upečatljiva scena kako Rode preuzima pehar i nosi ga saigračima dok mu niz lice teče krv.

Tek nakon utakmice 31-godišnjak je zašio ranu na čelu i moglo bi se reći da mu je to najdraži ožiljak u životu obzirom na osvojeni pehar.

Inače, Rode je sasvim trofejan igrač jer je jedan od rijetkih koji se može pohvatli sa činjenicom da je u posljedjoj dekadi nosio dresove Bayerna i Borussije s kojim je osvajao prvenstvo, odnoso DFB Pokal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi