Dortmund izgubio strpljenje: Ovog ljeta će se zahvaliti trojcu koji je živio od stare slave

Ne žele im produžiti ugovore

Dortmund izgubio strpljenje: Ovog ljeta će se zahvaliti trojcu koji je živio od stare slave

Borussia Dortmund će se ovog ljeta zahvaliti trojici fudbalera koji su nekoć bili velike zvijezde. 

Milioneri su u proteklih nekoliko prelaznih rokova dovodili igrače koji su bili u padu karijere i pokušavali ih 'trznuti', ali od toga ipak nije bilo ništa.

Shinji Kagawa, Andre Schurrle i Sebastian Rode su pravi primjeri takvih fudbalera, a njih će Dortmund otpustiti na kraju aktuelne sezone. Tačnije rečeno, klub više nema strpljenja s njima, a obzirom da su sva trojica već na posudbama, neće ni biti potrebe da se vraćaju u Dortmund. Schurrle ima ugovor do 2021., a Kagawa i Rode do 2020. godine tako da će Milioneri na njima moći nešto i da zarade.

Sva trojica su do jučer bili velike zvijezde jer su igrali u klubovima kao što su Chelsea, Manchester United i Bayern Minhen, ali sada su shvatili da se na račun stare slave više ne može živjeti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane, Bild objavljuje kako će klub sa Signal Iduna Parka produžiti ugovor sa Mariom Getzeom koji također spada u pomenutu vrstu igrača, ali njemu će ekipa ipak pružiti još jednu šansu. Junaku Njemačke sa Mundijala u Brazilu ugovor ističe na ljeto sljedeće godine, ali će dobiti navodno novi trogodišnji.

Inače, treba reći i to da se Dortmund u Bundesligi još uvijek bori za titulu, a trenutno ima jednak broj bodova kao i Bayern. Od konačne pozicije na tabeli Milionerima će i ovisiti visina budžeta za transfere ovog ljeta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti