Nasmijani Haller s tribina prati utakmicu Borussije Dortmund

Zadržao pozitivan duh

Nasmijani Haller s tribina prati utakmicu Borussije Dortmund

Edmir Škorić

Sebastien Haller je ovog ljeta saznao užasne vijesti, ali čini se da ne gubi nadu.

Krajem jula je Haller saznao da boluje od raka testisa. Njemu su zloćudnu bolest otkrili tokom jednih uobičajenih ljekarskih pregleda u predsezoni, dok se spremao za prvu sezonu kao igrač Borussije, u koju je došao prethodno iz Ajaxa kao zamjena za Erlinga Haalanda.

Napadač je odmah poslušao ljekare i krenuo s hemoterapijom zbog koje danas izgleda neprepoznatljivo. Prije nekoliko dana pojavila se prva njegova fotografija u javnosti nakon čega je postalo jasno koliko je hemoterapija težak proces.

Unatoč svemu tome, Haller je nasmijan, a večeras s tribina stadiona u Dortmundu bodri svoje saigrače u prvom meču Lige prvaka protiv danskog Kopenhagena.

Marco Reus je domaće doveo u vodstvo u 35. minuti, da bi Guerreiro povisio na 2:0 u 42. minuti.

Borussia će po svemu sudeći slaviti i zasjesti na vrh grupe G u kojoj su još Sevilla i Manchester City, koji će od 21 sat odmjeriti snage na Sanchez Pizjuanu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Haller je naravno dobio ovacije s tribina i svi u klubu, ali i u svijetu nogometa daju mu podršku kako bi se izborio s opakom bolešću i na kraju slavio najvažniju pobjedu u životu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

speed2022
Cuj ruzno vidjeti , objava nigdje veze !! To se moze svakom dogoditi. Lik je pravi borac i na terenu i van terena , tako da ce on dobiti njegovu najtezu , zivotnu bitku!
8 0
Hordas_00
Ružno je vidjeti da takvog sportistu zadesi takva bolest
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi