Šećerbegović: Nismo za prekid lige nego smo predložili drugi format

Predsjednik Slobode za SportSport.ba

Šećerbegović: Nismo za prekid lige nego smo predložili drugi format

Endin Čaušević

Predstavnici bh. klubova i Nogometnog saveza BiH danas su održali video konferenciju o kojoj se najviše pričalo o nastavku takmičenja u Premijer ligi.

Na videokonferenciji nije bilo nikakvih zvaničnih odluka, te su predstavnici klubova i Saveza većinom pričali o tome kada bi se Premijer liga BiH mogla nastaviti.

Većina klubova je za to da se prvenstvo nastavi i da se sve odluči na zelenom terenu, a pojavila se informacija da su iz FK Slobode za opciju da se liga prekine.

Odlučili smo kontaktirati predsjednika ovog kluba Elmira Šećerbegovića koji je demantovao takve navode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne, ne nije Sloboda za prekid prvenstva. Mi smo samo predložili neki različit model da se ovih 11 kola možda odigra u nekom drugom formatu s manje utakmica kako bi se igrači imali malo više vremena za pripreme", rekao je Šećerbegović, te dodao.

"Nemam ništa novo da kažem. Pričalo se oko modela nastavka lige i dogovorili smo se da se ponovo čujemo u narednim sedmicama kada budemo više znali. Ne možemo donositi nikakve odluke bez dozvole Kriznih štabova jer niko i ne zna šta može biti za deset ili mjesec dana".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Duzni ni sam nemas pojma kome sve , potrosio milion i on bi da nastavi prvenstvo
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi