Šećerović pred put u Tešanj

Šećerović: Čeka nas težak meč, ali nismo bez šanse

E. Čaušević

Košarkaši Burcha proteklog vikenda su stigli do prve pobjede u A1 ligi.

Sada sarajevski tim ima još jednu tešku utakmicu pred sobom. Burch putuje u Tešanj, gdje će se susresti s Gradinom.

Trener Kemal Šećerović smatra da je njegov tim podigao samopouzdanje pobjedom.

"Odigrali smo tešku utakmicu u prošlom kolu. Dobro nam je došla ta pobjeda za samopouzdanje pred ostale utakmice. Mlada smo ekipa, iz utakmice u utakmicu će se podići intenzitet rada. Očekujem težak meč, ali nismo bez šansi. Možemo odigrati dobru utakmicu, ali možemo i lošu, jer padamo zbog mladosti", rekao je Šećerović.

Burch nema namjeru da juri ka višem rangu. Cilj je opstanak.

"Nama nije cilj viši rang. Mi se tek izgrađujemo i želimo zadržati status A1 ligaša. Želimo steći neke preduslove za dalje, ali u narednom periodu ćemo naravno juriti prema višem rangu. Ali, cilj je prije svega opstanak", istakao je Šećerović.

Atmosfera u ekipi je zaista sjajna.

"Atmosfera je jako dobra. Momci rade odlično. Mi smo na početku sezone ostali bez važnog centra u rosteru, koji je teže povrijeđen. Ali, svi ovi momci rade naporno i kvalitetno i nadam se da će to pokazati u narednoj utakmici", dodao je Šećerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije