Šećerović: Ima kvaliteta i u našoj podcijenjenoj Premijer ligi
Šećerović je motorna snaga ekipe Mladosti, a njegove sjajne igre nisu ostale neprimjećene, te je zasluženo dobio poziv Roberta Prosinečkog

Veznjak Mladosti nakon poziva u reprezentaciju BiH

Šećerović: Ima kvaliteta i u našoj podcijenjenoj Premijer ligi

D. Kurbegović, foto: SportSport.ba

Defanzivni veznjak se sjajnim igrama u Mladosti promovisao u jednog od boljih veznjaka Premijer lige, te igrača kojeg bi svaki trener poželio u svojoj ekipi.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas je objavio spisak nogometaša na koje računa za utakmice protiv SAD i Meksika krajem ovog mjeseca.

Sigurno da su se mnogi iznenadili kada su na spisku ugledali ime 26-godišnjeg Adnana Šećerovića iz ekipe Mladosti Doboj Kakanj. Ovaj defanzivni veznjak igra sjajno u ovome klubu nakon dolaska iz sarajevskog Željezničara, gdje nije dobio pravu priliku.

Nogometaš koji je u svojoj karijeri već promijenio dosta klubova presretan je nakon poziva u reprezentaciju BiH, a svoje zadovoljstvo nije mogao sakriti ni u razgovoru za SportSport.ba

"Pa kako da ne budem sretan, ovo je za mene jedna velika čast i obaveza, iskreno nadam se da ćemo mi igrači iz Premijer lige pokazati da i ovdje ima dosta kvaliteta, te da selektor na nas može računati i u budućnosti. Ovakva prilika se ne dobiva svaki dan i nadam se da ću iskoristiti povjerenje selektora, te radom na treninzima i eventualno minutaži na jednoj od ovih utakmica dokazati da nisam bez razloga pozvan" ističe Šećerović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost vjeruje da će ovu sezonu igrati Ligu za prvaka

"Želimo da uđemo među šest najboljih ekipa, gdje realno po kvalitetu i pripadamo. U Ligi za prvaka svaka utakmica je realno i derbi, imamo kvalitetu da se nosimo sa svakim klubom, te uz par novih igrača u ovoj zimskoj pauzi i dobre pripreme na proljeće možemo se nadati najboljem", kazao je za SportSport.ba motor ekipe Mladosti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi