Šećerović na meti Ajaxa

Šećerović na meti Ajaxa

Nekadašnji U-17 reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Šećerović, koji nastupa za holandsku ekipu Rode, mogao bi karijeru nastaviti u redovima slavnog amsterdamskog Ajaxa.

Naime, mladi bh. fudbaler (rođen 1991. godine) već se kao petnaestogodišnjak nalazio na meti Ajaxa, ali je ipak prešao u redove Rode. Međutim, četvorostruki evropski prvak želi u svoje redove dovesti talentovanog Bosanca, koji je prve fudbalske korake napravio u Živinicama.

Njegov veliki talenat nije prošao neopaženo skautima Ajaxa, koji su ga preporučili u Amsterdamu. Poznato je da Ajax ima najbolju svjetsku školu fudbala i sigurno nije mala stvar upasti u "proizvodnju talenata" Ajaxove škole fudbala.

Nažalost, Šečerovića nema u opcijama U-21 selektora Bosne i Hercegovine Branimira Tulića, koji je poznat po tome da veoma loše obavlja svoju funkciju, odnosno da gotovo nikako ne prati veliki broj mladih bh. fudbalera po evropskim ligama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti