Šećerović: Željo je u Sarajevu neka vrsta religije

Fudbaler Mladosti za SportSport.ba

Šećerović: Željo je u Sarajevu neka vrsta religije

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja već sedam dana nalaze se u Antaliji gdje se pripremaju za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ekipi Mladosti u zimskom prelaznom roku priključio se i Adnan Šećerović koji je prvi dio sezone proveo u dresu Željezničara. Ovaj 25-godišnji vezni fudbaler na Grbavicu je stigao kao veliko pojačanje iz Radnika, ali je nakon samo šest mjeseci dobio sporazumni raskid saradnje. Iako je imao dosta ponuda, Šećerović je na kraju odlučio da karijeru nastavi u dresu Mladosti. U razgovoru za SportSport.ba otkrio je i svoje prve utiske u novoj ekipi.

"Ovdje je zaista super, osjeti se da klub nije tako velik kao Željo, no shvatio sam da vlada porodična atmosfera u cijeloj ekipi i ostatku kluba. Momci su sjajni i u ekipi je 'svi za jednog, jedan za sve', nema nekih grupica i podjela što me jako raduje. Što se mene tiče želim da izborim mjesto u prvih 11, da vratim formu iz Radnika gdje sam bio standardan. Vidjet ćemo šta će vrijeme donijeti", rekao je Šećerović na početku ovog razgovora.

Kao što smo već napisali on je imao ponude nekoliko klubova iz Premijer lige BiH, ali i iz inostranstva. Ipak, na kraju je obukao dres Mladosti s kojom je potpisao ugovor do ljeta 2018. godine. Šećerović je objasnio zbog čega je baš izabrao ekipu iz Doboja kod Kaknja.

"S predsjednikom kluba sam imao lijep razgovor. Rekao mi je odmah da mi neće praviti problem ako dođe zanimljiva ponuda na ljeto i da će mu biti drago ako neki igrač Mladosti ostvari transfer van granica BiH. Neću ići pod svaku cijenu što se toga tiče, ako ne dođe neka dobra ponuda nemam namjeru da mijenjam sredinu, lijepo mi je ovdje. Otišao bih ako dođe dobra ponuda, ali isključivo iz inostranstva", rekao je novi fudbaler Mladosti, te dodao:

"Iz Bosne i Hercegovine sam imao ponude još dva kluba, ali već u prvom razgovoru s predsjednikom Mušijom imao sam dobar osjećaj i na kraju sam se odlučio za njih. Bilo je kombinacija da idem vani, ali ponude nisu bile onakve kakve sam ja očekivao".

Šećerović je proteklog ljeta stigao u Željezničar kao veliko pojačanje iz bijeljinskog Radnika, ali je na iznenađenje mnogih većinu utakmica posmatrao s klupe. I sam je priznao da su očekivanja bila dosta veća, ali i da je po dolasku u Dolinu ćupova shvatio koliko je Željezničar velik klub.

"Očekivanja su bila veća nego što je na kraju ispalo. Nije mi plan bio da ostanem samo šest mjeseci. Radovao sam se svemu tome jer sam imao osjećaj da se vraćam na pravi put. Mislio sam da je dobar korak da dođem u Želju kako bih se dokazao i ponovo ostvario transfer u inostranstvo. Nažalost, ispalo je tako kako je ispalo. Trener je odlučio da mu nisam potreban i zaista ne znam razloge toga. To je njegova odluka i ja tu ne mogu ništa", rekao je Šećerović i dodao:

"Znao sam i prije da u glavnom gradu Bosne i Hercegovine svi 'gotive' Željezničar i Sarajevo. Ali, tek kada sam došao u Želju shvatio sam koliko je to veliko. Ljudi žive za taj klub i on im je kao neka vrsta religije. To će mi ostati u najljepšem sjećanju na Želju".

Ovaj 25-godišnji igrač je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Radnika koji je na veliko iznenađenje na kraju sezone osvojio Kupi BiH. Šećerović je na kraju razgovora za SportSport.ba izjavio da i dalje prati rezultate nekadašnjeg kluba, te da vjeruje da i Mladost može napraviti isto iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pratim Radnik stalno, ostao sam u dobrim odnosima sa svim igračima. Pratim kako igraju i zaista mi je bilo lijepo tamo, godina za pamćenje. Vjerujem da i Mladost može isto uraditi kao Radnik prošle godine. Radnik niko nije smatrao ozbiljnim, ali se na kraju vidjelo da je sve moguće", zaključio je Šećerović.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi