Sedam ekipa u četvrtfinalu
Cedevita čeka protivnika u četvrtfinalu

Dobra partija Princa u dresu Cedevite

Sedam ekipa u četvrtfinalu

M. Maksimović
Teme:

Nakon pet odigranih kola, ostala je još jedna nepoznanica u Eurocupu.Plasman u četvrtfinale su osigurali UNICS, Cedevita,Goettingen, Estudiantes,Caserta,Cajasol Sevilla i Benneton.Tek je ostalo da vidimo ko će biti drugi u grupi J, Budivelnik ili Aris.U petom kolu pobjede vrijedne plasmana u četvrtfinale su ostvarile ekipe Cedevite, Goettingena, Estuadiantesa i Caserte.

Cedevita je u četvrtom ovosezonskom okršaju protiv Hemofarma stigla do pobjede 73:71.Baždarić je poentirao za 73:71, posljednji napad je imao Hemofarm ali Abdul Hamid nije izborio produžetak.
U ekipi Cedevite najveći teret je podnijela trojka Edwards - Draper - Princ.Prvi je postigao 17 poena, drugi 1, dok je Princ odigrao jednu od boljih partija ove sezone, ubacio je 14 poena uz šut za tri poena 4/6.I Hemofarm je imao svoju trojku koju je predvodio Mladen Jeremić sa 15 poena.

Goettingen je u gostima ostvario četvrtu pobjedu i to protiv Le Mansa 77:83.Prvo ime gostujuće ekipe bio je Mike Scott sa 20 poena, tri manje je ubacio Dwayne Anderson, 14 poena je dodao Trenton  Meacham.Le Mansu nije pomoglo 18 poena Alexa Ackera.Goettingen u sljedećem kolu čeka Budivelnik, dok je Aris domaćin Le Mansu. Aris je nakon pobjede 73:78 bliži četvrtfinalu.

Estudiantes je u jednom trenutku gubio devet razlike, ali je serijom 10:0 došao u situaciju da sam odlučuje o svojoj sudbinu. Posljednji napad je imao Nymburk, Lenzly je promašio sa sirenom za 84:86.U pobjedu Estudintesa Hernan Jasen je ugradio 18 poena. Caserta opet ima kvalitetnu ekipu i za rezultate na evropskoj sceni.Uz 13 poena Williamsa i 10 Koszareka savladan je Galatasaray 54:64 i izboren je plasman u četvrtfinale.Gosti su veliki dio posla obavili u prvom poluvremenu koje su dobili 41:20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.