Sedam golova na Parku prinčeva: PSG deklasirao St. Etienne

Prošli u polufinale Liga kupa

Sedam golova na Parku prinčeva: PSG deklasirao St. Etienne

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su na svom terenu deklasirali St. Etienne sa 6:1 i plasirali se u polufinale francuskog Liga kupa.

Parižani su lakše od očekivanog došli do pobjede u četvrtfinalu, a ponovo je briljirao napad ovog tima i trio Mbappe, Neymar i Icardi. PSG je poveo već u drugoj minuti kada je Icardi pogodio za 1:0.

Na drugi gol smo čekali do 39. minute. Di Maria je sjajno asistirao, a odličan gol postiže Neymar. Na semaforu je 3:0 bilo u 44. minuti kada je Moulin postigao autogol nakon očajne reakcije odbrane St. Etiennea.

PSG je u drugom poluvremenu potpuno razbio gostujući tim. Na scenu su stupili Icardi i Mbappe koji su vodili glavnu riječ. Mbappe je u dva navrata asistirao Icardiju koji je s dva gola kompletirao hat-trick i povisio prednost na 5:0.

U 67. minuti Icardi se odužio Mbappeu sjajnom asistencijom koju mladi napadač PSG-a nije propustio i pogodio je za 6:0. Gosti su uspjeli ublažiti poraz, a konačnih 6:1 postavio je Cabaye.

Plasman u polufinale francuskog Liga kupa izborio je i Lille koji je s 2:0 savladao Amiens. Golove za ovaj tim postigli su Luis Araujo i Osimhen.

Top Komentari

Zoilomas
Sta sam rekao, najbolji napad na svijetu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi