Sedam golova Terzića za novu titulu Veszprema

Szeged nije uspio

Sedam golova Terzića za novu titulu Veszprema

Adnan Beganović

Rukometaši Veszprema odbranili su titulu najbolje mađarske momčadi. Naime, u trećem finalnom susretu Veszprem je sa ubjedljivih 29:21 savladao Szeged, te je na taj način finalnu seriju okončao trijumfom od 2:1.

Ovo je Veszpremu 20. titula, 5. uzastopno, a nakon susreta iz ovog mađarskog kluba potvrdili su da će na klupi u narednoj sezoni sjediti španjolski stručnjak Antonio Carlos Ortega.

Inače, u sinoćnjoj pobjedi nad Szegedom najefikasniji su kod Veszprema bili Marko Vujin sa osam, te naš reprezentativac Mirsad Terzić sa sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.