Sedam golova u holandskom derbiju, PSV slavio
Foto: EPA

PSV bolji od Feyenoorda

Sedam golova u holandskom derbiju, PSV slavio

Edmir Škorić

U velikom holandskom derbiju PSV je savladao Feyenoord s 4:3.

PSV i Feyenoord odmjerili su snage u zaostalom susretu 14. kola, a domaći tim je u jednoj dobroj utakmici, u kojoj je palo sedam golova, ostvario pobjedu.

Gosti iz Rotterdama prvi su poveli i to nakon 13 minuta igre. Elvis Manu je bio strijelac. Samo devet minuta kasnije Luuk de Jong postiže gol za izjednačenje.

U završnici prvog dijela opet gosti vode, a pogodio je Karim El Ahmadi. U nastavku potpuna ‘ludnica’.

Luuk de Jong postiže još dva gola i PSV dolazi do prvog vodsta na utakmici u 63. minuti. U samoj završnici Kazim-Richards glavom postiže gol za 3:3.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nakon jednog kornera gostiju u 93. minuti, uslijedila je kontra PSV-ovih nogometaša, Jozefzoon i Depay su bili sami pred golmanom Vermeerom, a Depay trese mrežu za konačnih 4:3.

PSV je lider sa 37 bodova, dok je Feyenoord četvrtoplasirani sa 28 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.