Sedam golova u Koprivnici

12. kolo HNL-a

Sedam golova u Koprivnici

Edmir Škorić

U prvoj utakmici 12. kola HNL-a Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Inter Zaprešić u jednoj bogatoj utakmici. Da je tako govori i podatak od sedam postignutih golova.

Gledaoci u Koprivnici nisu ostali uskraćeni za dobru fudbalsku predstavu i ono najvažnije - golove. Njih hiljadu okupilo se na Gradskom stadionu i već nakon šest minuta vidjeli su prvi pogodak. Mateas Delić preciznim je udarcem savladao golmana Intera.

Pet minuta kasnije i gosti iz Zaprešića po drugi put su krenuli s centra. Nikola Šafarić je izveo korner a Alen Maras na prvoj stativi pogađa za 2:0. Iz "slobodnjaka" sredinom prvog dijela gosti uspijevaju smanjiti. Mario Grgurović sa 22 metra pogađa po prvi put domaću mrežu.

Još četiri gola u nastavku utakmice. Prvi od njih u 62. minuti kada je iz slobodnog udarca Srebrenko Posavec povisio prednost Slavena na 3:1. Gol identičan onom Maria Grgurovića kod 2:1.

Ukupno tri gola palo je u posljednjih pet minuta. Najprije je Bojan Vručina udarcem u lijevi ugao gostiju pogodio za 4:1, a svoj drugi pogodka dvije minute kasnije postiže Bojan Vručina koji je u nastavku ušao u igru. Srebrenko Posavec oboren je u šesnaestercu Intera a siguran realizator bio je Bojan Vručina.

Drugi pogodak za ublaživanje poraza postiže Ante Batarelo u 90. minuti. HNL, 12. kolo:
Slaven Belupo - Inter Zaprešić 5:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.