Sedam poena Wrighta u pobjedi Bamberga

Sedam poena Wrighta u pobjedi Bamberga

Midhat Šljivak

Košarkaši Bamberga savladali su večeras u 12. kolu BBL lige na svom parketu ekipu Albe iz Berlina 73:69.

Alba je odigrala jako dobro 30 minuta ove utakmice, ali su sve upropastili u posljednjoj četvrtini. Bamberg je dobio ovaj dio igre 21:11, te su došli do pobjede do koje ih je predvodio ANton Gavel s 14 poena. Zack Wright je ubacio sedam poena, te je imao šest asistencija. Reggie Redding je kod Albe ubacio 21 poen.

Trier je savladao Wurzburg 82:77. Domaće je do pobjede predvodio Trevon Hughes sa 17 poena, a za goste je Ricky Harris ubacio 25 poena.

Sjajna partija Seada Šehovića 22 poena nije bila dovoljna Bayeruthu koji je poražen od Ludwigsburga 95:80.  Calvin Harris je kod gostiju ubacio 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti