Sedam poena Wrighta u pobjedi Bamberga

Wright solidan

Sedam poena Wrighta u pobjedi Bamberga

Midhat Šljivak

Košarkaši Brose Baskets Bamberga savladali su u 21. kolu njemačke BBL lige kao gosti ekipu Tubingena rezultatom 86:84 uz solidnu partiju Zacka Wrighta.

Ovaj susret je tokom svih 40 minuta bio izuzetno interesantan. Nakon prve dionice Bamberg je imao dva poena prednosti 20:18, a do poluvremena se prednost povećala za jedan poen. Bamberg je na odmor otišao s tri razlike 37:34.

Nastavak je također donio veoma neizvjesnu košarku. Iako je Bamberg imao prednost, domaći nisu posustajali. Nakon 30 minuta igre Bamberg je vodio sa šest razlike 61:55, ali je Tubingen u završnoj četvrtini uspio da zaprijeti. Ipak, nisu mogli do preokreta, te je Bamberg stigao do pobjede.

Zack Wright je u pobjedničkom sastavu ubacio sedam poena za 16 minuta na parketu. Anton Gavel je ubacio 18 poena za Bamberg, a Dequan Cook je za Tubingen  ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.