Sedamnaest mečeva namješteno na Kipru

Kriza kiparskog fudbala

Sedamnaest mečeva namješteno na Kipru

Fudbalska reprezentacija Kipra je na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine napravila veliku senzaciju savladavši naš nacionalni tim u Zenici sa 2:1. 

Ipak, ni na Kipru na cvijeta cvijeće kada je riječ o domaćem fudbalu. Predsjednik Fudbalskog saveza Kipra Costakis Koutsokoumnis smatra da je prva liga te ostrvske zemlje zaražena namještanjem mečeva.

Prvi čovjek kiparskog fudbala naglasio da UEFA ima dokaze o mogućem namještanju 17 prvoligaških utakmica na Kipru. Koutsokoumnis je kazao da većina sumnjivih mečeva uključuje timove kojima je u posljednje tri godine prijetilo izbacivanje iz prve lige.

Predsjednik FS Kipra je čestitao sudiji Mariosu Marios Panayiju koji je prvi otkrio da se na Kipru namještaju utakmice, zbog čega je pokrenuta i policijska istraga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.