Sedloski predstavljen u Širokom Brijegu: Svi igrači počinju od nule

Održana konferencija za medije

Sedloski predstavljen u Širokom Brijegu: Svi igrači počinju od nule

NK Široki Brijeg danas je u klupskim prostorijama zvanično predstavio novog trenera. Kao što je već od ranije poznato, u pitanju je nekada legendarni makedonski nogometaš Goce Sedloski koji se Širokom Brijegu obavezao na dvogodišnju vjernost.

Sedloski je na konferenciji za medije izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Široki Brijeg, a iznio je i planove za nastavak sezone.

"Drago mi je što sam došao u Široki Brijeg. Ranije sam već bio tu ali kao igrač Dinama i sjećam se stadiona. Želio bih zahvaliti sportskom direktoru Šiliću kao i Upravi kluba što su pokazali povjerenje u mene", rekao je Sedloski, pa se osvrnuo na momčad te na posljednju utakmicu u kojoj su "plavo-bijeli" doživjeli visok poraz od Željezničara rezultatom 0:3.

"Bilo je i dobrih i loših stvari u utakmici sa Željezničarom. Želio bih gledati samo pozitivne stvari, a to su svakako navijači. Oduševio sam se kako su navijali tokom cijele utakmice i bodrili momčad. No, nažalost dogodio se poraz ali to je nogomet. Polako dobivamo sliku na treninzima ko može koliko i nadam se da ćemo brzo izaći iz krize. Igračima sam rekao da svi počinju od nule."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi trener Širokog Brijega je istaknuo da je reprezentativna pauza došla u pravo vrijeme kako bi što bolje upoznao momčad te da će "šansu da se dokažu dobiti svi, a oni koji budu najbolji će i igrati, a ko neće raditi za ekipu i za kolektiv taj nije za klub".

Što se tiče promjena i eventualnih pojačanja Sedloski je rekao da trenutna momčad ostaje do zimske pauze i da treba što bolje raditi da bi ostala na vrhu, a zatim se kvalitetno pojačati kako bi "plavo-bijeli" izborili Evropu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi