Seedorf blizu prelaska u Botafogo

Milanov veteran seli u Brazil?

Seedorf blizu prelaska u Botafogo

A. Haznadarević

Nakon što istekne ugovor sa Milanom, Clarence Seedorf će ovog ljeta postati slobodan igrač. A s obzirom na to da još uvijek želi igrati, iskusni veznjak bi mogao zaigrati u nekoj od manje eksponiranih liga. 

Već duži period brazilski Botafogo pokazuje zainteresovanost za usluge ovog tridesetšestogodišnjaka, međutim glavnu prepreku pri realizaciji ovog transfera predstavljaju Seedorfova visoka primanja, no čini se da je riješenje na pomolu. 

 

Proizvođač sportske opreme Puma, koja je sponzor ovog brazilskog kluba, učestvovat će u isplati Seedorfa koji bi na taj način donio veliki publicitet ovom južnoameričkom klubu.

 

Legendarni fudbaler navodno nema ništa protiv selidbe u Južnu Ameriku, a dodatni poticaj mu daje supruga Luviana koja je rođena Brazilka.

Iz kluba su već objavili da će Seedorf učestvovati u marketinškoj kampanji Pume, te da će dobiti dres sa brojem 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.