Seedorf potpisao za Botafogo

Milanova legenda završila u Brazilu

Seedorf potpisao za Botafogo

Edmir Škorić

Brazilski nogometni prvoligaš Botafogo potpisao je dvogodišnji ugovor s Clarenceom Seedorfom, velikom legendom evropskog nogometa.

Holandski veteran se dugo povezivao s odlaskom u Južnu Ameriku nakon što je bilo jasno da neće ostati u Milanu. Prvog dana ljetnog prijelaznog roka stigla je potvrda kako će karijeru nastaviti u Rio de Janeiru.

 

"Botafogo je završio potpisivanje 36-godišnjeg holandskog veznjaka Clarencea Seedorfa. Potpisao je na dvije godine. Datum njegovog predstavljanja naknadno ćemo objaviti. To je najveće strano potpistivanje jednog brazilskog kluba", saopćili su iz Botafoga.

 

Seedorf je čak 10 godina igrao u Milanu, s kojim je osvojio dva naslova Serije A i dvije Lige prvaka. Igrao je i za Inter, Real Madrid, Sampdoriju i Ajax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.