Seedorf: Samo tenk može zaustaviti Juventus

Trener Milana nakon sinoćnjeg poraza

Seedorf: Samo tenk može zaustaviti Juventus

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa nezaustavljivo koračaju ka novom naslovu prvaka Italije. U derbiju 26. kol Serije A Stara dama je, na San Siru, savladala Milan s 2:0.

Juventus je slavio pobjedu u utakmici u kojoj je Milan bio bolji. Pogocima Fernanda Llorentea i Carlosa Teveza gosti iz Torina su ostvarili 22. pobjedu i učvrstili se na provm mjestu sa 69 bodova, dok drugoplasirana Roma ima 11 bodova manje.

"Rezultat je kakav je, ali mislim da je izvedba bila jako dobra. Znali smo da igramo protiv sjajnog protivnika, ali nametnuli smo svoj tempo utakmice i eliminirali njihove snage koliko je bilo moguće. Juve je nakon vodstva mogao igrati još povučenije, ali ja sam impresioniran rastom ove momčadi", rekao je trener Milana Clarence Seedorf, dodavši:

"Pomogao sam igračima da pronađu hrabrost. Rekli smo prije utakmice da je ovo još jedna prilika da si dokažemo da smo na pravom putu i da možemo igrati dobro protiv Juventusa, Atletico Madrida i dobre Sampdorije. To nam daje samopouzdanja da nastavimo s radom".

Na pitanje ko može da zaustavi Juve na putu do treće uzastopne krune, Seedorf je rekao: "Tenk".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.