Seferović: Borac je iskusna ekipa, ali mi u gostima ove sezone nemamo poraza
Seferović i Hodžić pokušali su u ovoj sedmici što bolje pripremiti ekipu za sutrašnji duel protiv iskusne ekipe Borca

Trener Zeničana pred duel u Banja Luci

Seferović: Borac je iskusna ekipa, ali mi u gostima ove sezone nemamo poraza

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u okviru 7.kola Premijer lige gostovat će sutra kod ekipe Borca. Zeničani su nakon šest odigranih utakmica na petoj poziciji s devet bodova na svome kontu, dok je Borac poziciju niže s osvojenih osam bodova.

Kako je već poznato od ponedjeljka Zeničani nemaju šefa struke, jer je Hasan Ozer podnio ostavku, kojeg je rukovodstvo kluba prihvatilo. Nakon njegovog odlaska ekipu su preuzeli njegovi pomoćnici. Almir Seferović vodit će ekipu u sutrašnjoj utakmici, a za naš portal najavio je duel starih rivala na stadionu u Banjaluci.

"Iznenadio nas je odlazak Ozera s kojim sam imao korektnu saradnju. Tokom ove sedmice nastojali smo da se što bolje spremimo i da odlazak šefa struke ne utiče puno na ekipu jer pred nama je veoma važna utakmica prije reprezentativne pauze. Idemo u goste Borcu koji je veoma iskusna ekipa, predvođena golmanom Lučićem, do veznjaka Vranješa i u špicu Kajkuta. Sigurno da su i oni motivisani da nas pokušaju pobijediti i osvojiti tri boda za mir u kući. Mi smo ove sezone pokazali da bolje igramo u gostima, osim Pecelja, koji vjerovatno neće biti u konkurenciji zbog povrede svi igrači su spremni za nedjeljni duel" ističe Seferović.

Biće nekih promjena u sastavu, ali neće se puno mijenjati ekipa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo određene dileme, nismo još donijeli odluku ko će početi utakmicu, ali svakako da od svih igrača očekujem da daju svoj maksimum. Svaka promjena uvijek nešto pozitivno donese, nadam se da će i ovaj odlazak Ozera donijeti nešto pozitivno, mislim naravno u smislu igre i rezultata. Lijepo bi bilo da na reprezentativnu pauzu odemo s dobrim rezultatom i ostanemo u gornjem dijelu tabele. Biće teško, ali mi smo spremni i očekujem pozitivan rezultat", kazao je za SportSport.ba Almir Seferović trener Zeničana.

Mogući sastav Čelika: Pavlović, Blažević, Brekalo, Vrhovac, Carlos, Jamak, Perišić, Huseinbašić (Grahovac), Okić (Resić), Dedić (Salčinović), Dilaver (Mahmutović).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
Treba biti lud pa Huseinbašića stavit na klupu sutra, za Dedića i Dilavera bi bilo pošteno da krenu s klupe pa da u zadnjih pola sata uđu. A za Salčinovića sam skeptičan, neće ništa donijeti 100%. Bod je sutra dobar, srce na teren! 1988
0 5
andi
Pravi sastav:SALĆINOVIĆ,DEDIĆ,OKIĆ,DILAVER,MAHMUTOVIĆ,RESIĆ,T.ADILOVIĆ,HUSENBAŠIĆ,ŽUNA,JAMAK,..PAVLOVIĆ NA GO...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije