Seferović igrao u remiju Fiorentine i Parme

Parma u nadoknadi do boda

Seferović igrao u remiju Fiorentine i Parme

Midhat Šljivak

Prvi susret četvrtog kola italijanske Serie A odigrali su na stadionu Ennio Tardini u Parmi istoimeni domaćin i ekipa Fiorentine. Gosti su do 92. minute imali vodstvo, no završilo je ipak 1:1.

Fiorentina je do vodstva došla 20. minuti susreta. Štoper Viola Facundo Roncaglia je fantastičnim udarcem sa preko 30 metara savladao golmana Parme Mirantea za vodstvo od 1:0.

Imala je Parma dobru priliku za izjednačenje. Dosuđen je penal u 56. minuti za domaći tim, ali ga Jaime Valdes nije iskoristio. Ipak, Valdes se za promašeni penal iskupio u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je pogodio sa penala za 1:1, iako su imali igrača manje na terenu nakon isključenja Rosija, koji je napravio penal lojeg nije iskoristio Jovetić.

Za tim iz Firence 69. minuta je odigrao i Haris Seferović, a umjesto njega je ušao Luca Toni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti