Seferović na posudbi u Xamaxu

Pridružuje mu se i Keirrison?

Seferović na posudbi u Xamaxu

Haris Seferović, Bosanac koji je prošao neke mlađe selekcije švicarske reprezentacije, preselio je iz Fiorentine u Xamax na jednogodišnju posudbu.

Seferović je nosio ljubičasti dres samo u jednoj utakmici Serije A, tako da je odlučio preseliti u Xamax u potrazi za većom minutažom.

U redovima švicarske momčadi u napadu bi mu mogao društvo praviti Keirrison, napadač Barcelone. Brazilac se povezuje sa Xamaxom, a do sada Katalonci su ga tri puta slali na posudbu (Banfica, Fiorentina, Santos).

Seferović je u Fiorentinu došao 2009. godine nakon Svjetskog prvenstva za kadete koje se održavalo u Nigeriji, na kojem je bio prvi strijelac sa pet pogodaka. Ugovorom za Viole 19-godišnji napadač vezan je do 2015. godine.

Nakon tri kola švicarskog prvenstva Xamax se nalazi na pretposljednjem mjestu, sa ti poraza. Međutim, u ta tri susreta nisu uspjeli postići nijedan pogodak, tako da su se odličili pojačati ekipu sa dva kvalitetna napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.