Seferović: Sinoć sam potpisao za Fiorentinu

U razgovoru za SportSport.ba

Seferović: Sinoć sam potpisao za Fiorentinu

Adnan Beganović

Mladi švicarski reprezentativac, koji će iskreno se nadamo zaigrati za našu selekciju, Haris Seferović, u razgovoru za SportSport.ba potvrdio je da je sinoć potpisao ugovor sa talijanskom Fiorentinom.

"Danas sam se vratio u Švicarsku i evo upravo sam sa društvom na jednom malonogometnom turniru. Odmaram, ali se i polako spremam za izazove koji me očekuju", rekao je u telefonskom razgovru za SportSport.ba novi igrač Fiorentine Haris Seferović i dodao:

"Jučer je bio doista naporan dan za mene. Prošao sam detaljne liječničke preglede, upoznao se sa čelnim ljudima mog novog kluba i navečer konačno stavio potpis na ugovor. Dakle, od sinoć sam i zvanično igrač Fiorentine, a ugovor vrijedi četiri godine."

Podsjetimo, Segerović je sportskoj javnosti postao poznat nakon Svjetskog prvenstva u Nigeriji ( U17) kada je sa švicarskim nacionalnim timom osvojio titulu svjetskog prvaka, a upravo on bio je jedan od najzaslužnijih igrača za ovaj veliki uspjeh švicarskog fudbala.

"Titula u Nigeriji je nešto što nikad neću zaboraviti. Iznenadili smo svjetsku fudbalsku javnost, a ja od tada doista doživljavam nezaboravne trenutke. Dobio sam nekoliko nagrada u Švicarskoj, ali priznaje za najboljeg igrača do 19 godina koje sam dobio u Bosni i Hercegovini za mene predstavlja nešto posebno. Siguran sam da će priznanja biti i u budućnosti", rekao je Seferović.

Prelazak iz Grasshoppera u Fiorentinu možda je i ostvarenje Harisovih snova, no sasvim sigurno je da ga u Firenci čeka žestoka konkurencija.

"Ja sam svjestan svega šta me čeka u mom novom klubu. Tamo je doista paklena konkurencija, no ja sam uvjeren u svoje kvalitete i siguran sam da ću se svojim radom i zalaganjem izboriti za mjesto u timu. Dolazak u ovako veliki klub je izazov za mene, ali i još jedan veliki korak u mojoj karijeri. Najbitnije od svega je da me povrede zaobiđu, a onda ću pokazati zašto sam doveden."

Seferović je upoznao i čelne ljude talijanskog kluba pa smo ga upitali kakav su utisak na njega ostavili.

"Oni su na mene ostavili jako pozitivan dojam. Rekli su mi da mnogo ulažu u rad sa mladim igračima te da su me snimali njihovi skauti. Ono što je možda za mene sada i najvažnije je to da se ja odmah priključujem prvoj momčadi, odnosno za četri dana odradit ću prvi trening sa velikim Fiorentinim zvijezdama, a iskreno se nadam da ću vrlo brzo debitovati u Seriji A", zaključio je Seferović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije