Šegrt: Naši kartoni nisu slučajnost

Trener Zvijezde očekuje pošten finiš prvenstva

Šegrt: Naši kartoni nisu slučajnost

Adnan Beganović

U okviru 19. kola Premijer lige Zvijezda je u Sarajevu pretrpjela ubjedljiv poraz u duelu sa Olimpicom (3:0), te je bitno umanjila svoje šanse za ostanak u elitnom društvu.

"Preuzimam odgovornost na sebe za loše rezultate. Vremena nemamo, već u srijedu igramo sa Širokim i moramo se spremiti za taj susret. Prvi 45 minuta protiv Olimpica nismo bili u podređenom položaju, usudio bih se reći i da smo bili konkretniji. Iz jednog udarca na gol domaći su poveli, dok mi svoje prilike nismo iskoristili, za SportSport.ba ističe Šegrt.

Šef stručnog štaba Zvijezde nezadovoljan je i činjenicom da su njegova dva igrača, Bjelić i Diatta dobili crvene kartone, te da će zbog toga morati propustiti susret sa Širokim Brijegom.

"Mislim da su igrači Olimpica bili mnogo oštriji, no mi smo susret završili s dva igrača manje. Odluke su doista bile smiješne, razlog za takve sigurno postoji. Previše kartona dobijamo i to nije slučajnost. Ne želim u tome tražiti alibi, ali i protiv Širokog ćemo biti znatno oslabljeni zbog kartona", ističe Šegrt.

Zvijezda se nalazi na pretposljednjem mjestu premijerligaške tabele s 13 bodova i ukoliko želi ostati u eliti morat će početi skupljati bodove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi dobijamo komplimente za našu igru, no šta nam to znači. Nedostaju nam bodovi, no nećemo se predati. U goste nam stiže lider Premijer lige, koji je u sjajnoj formi, ali vjerujem u svoje momke. Iako ćemo biti oslabljeni neigranjem kartoniranih Diatte i Bjelića, pokušat ćemo iznenaditi Široki. Rezultati su nam loši, no odgovorno tvrdim da ćemo, ukoliko sve do kraja bude pošteno, ostati u Premijer ligi", govori trener Zvijezde i na kraju dodaje:

"U posljednjih desetak minuta na terenu stadiona na Otoci proveo je i naš kadet Šerbečić. Pružio sam mu priliku, radi se o talentovanom igraču, koji može napraviti sjajnu karijeru. Za kraj bih vas zamolio da ne kritikujete moje igrače, za loše rezultate preuzimam odgovornost i mene slobodno kritikujte."

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.