Espanyol i Mallorca se vraćaju u La Ligu, Albacete ispao u treći rang

Segunda, 41. kolo

Espanyol i Mallorca se vraćaju u La Ligu, Albacete ispao u treći rang

H. Zilić

Odigrano je 41. predposljednje kolo u španskoj Segundi.

Espanyol i Mallorca se vraćaju u La Ligu, a poznata su i tri učesnika play offa prije posljednjeg kola.

U play off će sigurno Leganes, Almeira i Girona, dok će posljednje kolo dati odgovor ko će biti četvrti tim u play offu. U igri su Rayo Vallecano i Sporting Gijon. Pobjednik play offa će izboriti plasman u La Ligu naredne sezone.

Uzbudljivo će biti i na dnu tabele, gdje će Alcoron, Lugo, Logrones, Sabadell i Catellon voditi veliku bitku za opstanak, odnosno da izbjegnu još tri pozicije koje vode u trećeligaško društvo, obzirom da je Albacete večeras i matematički izgubio šanse za opstanak porazom od Las Palmasa sa 3:2.

Rezultati 41. kola:

Oivedo - Mirandes 1:1

Oglasi

Almeria - Logrones 2:1

Castellon - Rayo Vallecano 0:2

Fuenlabrada - Sporting Gijon 0:0

Girona - Alcoron 1:0

Las Palmas - Albacete 3:2

Leganes - Malaga 1:0

Lugo - Cartagena 2:1

Sabadell - Ponferradina 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije