Šehić nakon sjajnog meča: Zvali su me, hvalili, ali Štilićeva čestitka je posebna

Lijevi bek Željezničara za SportSport.ba

Šehić nakon sjajnog meča: Zvali su me, hvalili, ali Štilićeva čestitka je posebna · Intervju

S. Mlaćo

Eldar Šehić se ove zime vratio na Grbavicu. Šehić se 'kalio' u TOŠK-u gdje je pokazao da je prevazišao drugi rang naše zemlje, te je Amar Osim odlučio da ga ostavi na Grbavici.

Plavi su sa velikim problemima sa igračkim kadrom zbog gripe otputovali oslabljeni na megdan Zvijezdi 09, a u prvom timu našao se Šehić i na kraju upisao svih 90 minuta.

Priznaje da je zadovoljan i sretan. U razgovoru za SportSport.ba je sumirao utiske.

"Važan meč, što bodovno, što za naše samopouzdanje nakon remija u Bijeljini. Željeli smo se vratiti na pobjednički kolosijek, imali smo mnogo problema sa kadrom zbog viroze, ali skupili smo se i odradili meč najbolje što smo mogli. Prvi gol je bio plod dobre igre i sam pristup je bio na zavidnom nivou. Ovakve utakmice su znate i sami najteže. Protivnik nije imao šta da izgubi, a mi jesmo mnogo toga", priča Šehić na početku razgovora.

Povratak na Grbavicu i meč u najdražem dresu budi posebne emocije.

"Iznenada sam dobio priliku nakon što se razbolio Pavić. Poseban meč nakon godinu dana provedenih na posudbi u TOŠK-u, prva utakmica pod vodstvom Amara Osima i opet je bilo lijepo igrati pred Manijacima koji su bili uz nas svih 90 minuta i u ovom meču. Lijepo je bilo slušati Manijake, odnosno njihovu pjesmu sa tribina".

Zadovoljan je pruženom partijom. Da li si razgovarao sa šefom?

"Nisam još pričao sa Amarom, samo mi je čestitao. Lično sam zadovoljan, ali uvijek može bolje i treba da se teži kao boljem. Prva utakmica za mene nakon dugo vremena i nakon svega što se izdešavalo meni u seniorskom nogometu u Želji i crnih momenata. Zaslužio sam nešto lijepo, te je moja partija baš to lijepo nakon dugo vremena".

Nije imao jučer lagan posao. Velika enigma bio je Nigerijac Uzoeny Ejike koji je dan prije potpisao za Zvijezdu i odmah dobio šansu. Radi se o nogometašu koji je nastupao za svoju zemlju na SP u Brazilu i dobio šansu protiv naše reprezentacije. Bio je veoma agilan, no Šehić ga je uspješno 'zatvorio'.

"Dobar igrač. Dovoljno je reći da je igrao Svjetsko prvenstvo. To je vrhunac karijere igrati na SP za svoju reprezentaciju. On je uspio u tome, te respekt za njega. Nekako sam od prve minute bio pun želje i volje, te skoncentrisan i nisam imao velikih problema. Mogu reći da sam ga dobro čuvao i da sam ispao hajmo reći neki pobjednik".

Za Željezničar sada slijedi meč Kupa protiv Borca u Banjaluci, pa duel Premijer lige protiv Tuzle City na Grbavii.

"Kup ne mogu igrati, igrao sam već za TOŠK, a mislim da ćemo se skupiti, iako imamo opet problema sa kadrom. Nadam se da ćemo donijeti pozitivan rezultat, a za vikend nam onda dolazi odlična ekipa Tuzla Citiya koja možemo biti veoma opasna. Igramo na domaćem terenu i vjerujem da su se navijači poželjeli utakmica na Grbavici, s obzirom na dugu pauzu. Ako Bog da, slavit ćemo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po posljednjem povratku na Grbavicu ove zime jasno je kazao da vjeruje da treba dobiti šansu i da je dovoljni sazrio za Željin dres. Bila je to veoma hrabra izjava mladića koji na svakom treningu daje maksimum, a jučer je dobio veliki broj čestitki. Izdvojio je jednu kao posebnu.


"Upravo za vaš portal sam govorio da sam sazrio za nešto više, te da želim pomoći ekipi. To se jučer jednim dijelom i pokazalo. Bilo je puno čestitiki, svi koji su gledali slali su poruke, zvali... Najbitnije su mi čestitke saigrača koji su čestitali nakon meča, a ako već treba neku izdvojiti to je od kapitena Štilića koji me pohvalio i stvarno mi je bilo drago. Svi znamo koje on i da se njegovo mišljenje cijeni. Bilo mi je drago dijeliti teren sa njim, ali i ostalima u ekipi", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba član FK Željezničar Eldar Šehić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi