Šehić primio tri gola u porazu Mersina, dva s bijele tačke

Turska Superliga, 12. kolo

Šehić primio tri gola u porazu Mersina, dva s bijele tačke

Edmir Škorić

Nogometaši Mersina, na čijem je golu branio bh. reprezentativni golman Ibrahim Šehić, teško su poraženi na gostovanju kod Bursaspora.

Šehić je primio čak tri gola, doduše kod posljednja dva nije imao šanse, jer su postignuti iz jedanaesteraca.

 

Ferhat Kiraz je u finišu prvog dijela Bursu doveo u prednost, a onda je Alfred N'Diaye u 73. pogodio iz penala za 2:0. U samoj završniic utakmice, već u trećom minutu sudačke nadoknade, Fernando Belluschi je zabio za konačnih 3:0.

 

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Antalyaspor i Bešiktaš u Antaliji. Postignuto je osam pogodaka, od čega pet u domaćoj mreži. Raspoložen je bio Portuglac Hugo Almeida, koji je za crno-bijele iz Istanbula postigao hat-trick.

 

Po gol su postigli i Olcay Sahan i Manuel Fernandes, dok su za domaću momčad strijelci bili Isaac Promise, Lamine Diarra i Omer Sismanoglu. 

 

Ranije su završeni dueli Kayserispora i Gaziantepspora (1:1), te Akhisara i Kasimpase (0:2). Dodajmo da su za Gaziantep nastupili i naši reprezentativci. Haris Medunjanin je igrao 90 minuta, Senijad Ibričić ušao je na poluvremenu u igru.

 

Turska Superliga, 12. kolo:

Antalyaspor - Bešiktaš 3:5 (Promise 21, Diarra 50, Sismanoglu 83/ Almeida 6, 43, 69, Sahan 47, Fernandes 94)

Bursaspor - Mersin 3:0 (Kiraz 43, N'Diaye 73 - penal, Belluschi 93 .- penal)

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.