Šehić sačuvao mrežu u Istanbulu

Bešiktaš - Mersin 0:1

Šehić sačuvao mrežu u Istanbulu

Edmir Škorić

Minimalne, ali vrijedne gostujuće pobjede ostvarili su nogometaši Mersina i Eskisehirspora u posljednjim susretima 24. kola turske Superlige.

Mersin je u Istanbulu s 1:0 savladao trećeplasirani Bešiktaš, koji je tako propustio pobjedom doći na isti broj bodova kao druoplasirani Fener.

Tri boda Mersinu je osigurao Erdal Kilicaslan pogotkom u 44. minuti susreta. Na golu slavljeničke ekipe svih 90 minuta branio je bh. golman Ibrahim Šehić, bivši igrač FK Željezničar.

Bešiktaš je u finišu ostao bez nervoznog Portugalca Ricarda Quaresme, koji je u 84. minuti dobio crveni karton. Nekadašnji igrač Chelseaja i Intera pola sata ranije u igru je ušao umjesto Brazilca Edua.

Eskisehirspor je s 3:2 u Manisi savladao Manisuspor. Dvaput su domaći vodili, ali oba puta se gosti vraćali i na kraju i preokrenuli. Nemanaj Vučićević je u drugoj minuti doveo Manisu u vodstvo, a Veysel Sari u desetoj pogodio za 1:1.

Ahmet Ozek vraća prednost Manisi, a onda u nastavku Brazilac Diego Angelo sa dva pogotka preokreće rezultat i donosi važna tri boda Eskisehirsporu.

Bivši bh. reprezentativac Safet Nadarević teren je, očito povrijeđen, napustio u 14. minuti. Zamijenio ga je Ediz Bahtiyaroglu, koji se jedno vrijeme spominjao kao novi bh. reprezentativac.

Turska Superliga, 24. kolo:

Bešiktaš - Mersin 0:1 (Kilicaslan 43)
Manisaspor - Eskisehirspor 2:3 (Vučićević 2, Ozek 30/ Sari 10, Angelo 53, 81)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.