Šehiću branio u remiju Trabzonspora i Mersina

Šesto kolo turske Superlige

Šehiću branio u remiju Trabzonspora i Mersina

Završena su dva susreta šestog kola turske Superlige. Mersin našeg Ibrahima Šehića osvojio je važan bod na gostovanju kod Trabzonspora, a Antalyaspor je na svom terenu slavio protiv Elazigspora.

Mersin je utakmicu počeo odlično te je nakon 14. minuta susreta vodio sa 0:1. Strijelac je bio Nobre, a asistenciju je ubilježio Culio. Minimalna prednost gostiju je bila i konačan rezultat prvog poluvremena, a  već u prvoj minuti nastavka Aydogdu je poravnao na 1:1. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat susreta.

 

Antalyaspor je slavio sa visokih 4:0 na svom terenu protiv posljednjeplasiranog Elazgispora. Vodstvo od 1:0 djelo je Incemana u 22. minuti. Asistirao mu je Aissati. U 59. minuti gosti ostaju sa deset igrača na terenu. Zeegelaar je dobio crveni karton.

Do kraja, domaći uspijevaju da postignu još tri gola. U 75. minuti strijelac je ponovo bio Inceman, a samo šest minuta kasnije Sismanoglu je postigao gol za 3:0. Isti igrač je u 88. minuti postavio konačih 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti