Kapiten Crne Gore

Šehović: Bilo je emocija, ali profesionalizam je preovladao

Košarkaška reprezentacija Crne Gore porazom od selekcije BiH sa više od deset poena razlike (80:67) ispustila je priliku da osvoji prvo mjesto na Međunarodnom košarkaškom turniru u Sarajevu na kojem su pored ova dva tima učestvovale i reprezentacije Italije i Bjelorusije.

"Uvijek se lijepo vratiti, šest lijepih godina sam proveo u Sarajevu u KK Bosna, tako da me vežu lijepe uspomene. Ovaj puta sam bio u jednoj drugoj ulozi, u protivničkoj ekipi. Bilo je emocija, ali profesionalizam je preovladao", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba Suad Šehović, kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore, a potom se osvrnuo i na sam tok meča sa Bosnom i Hercegovinom.

"Bila je to jedna utakmica sa dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu smo dosta dobro izgledali, i dosta je ta odbrana bolje izgledala. U drugom poluvremenu je došlo do pada u našoj odbrani što je domaćin iskoristio i valorizovao, i na kraju pobijedio sa razlikom koja je bila za prvo mjesto. Mi smo prije svega u utakmicu ušli da pobijedimo, tako smo se i ponašali. Ipak, u pojedinim trenucima, kako se utakmica približavala kraju, razlika je bila tolika da smo morali razmišljati i od toj razlici koja bi nam donijela osvajanje turnira, a ne pobjedu, tako sa smo jurili deset razlike ali nisu uspjeli. Čestitam domaćinu na odličnoj igri. Bio je ovo jedna jak turnir, sa tri dobre reprezentacije. I ovako jedna dobra utakmica za kraj, istrošeni smo došli kao i ekipa Bosne koja se bolje snašla u ovom trenutku".

Ekipa Crne Gore je u dosta teškoj kvalifikacionoj grupi sa selekcijama Izraela, Bugarske i Holandije.

"Ne fale nama samo NBA igrači, fale nam i igrači iz Eurolige, kao što je Dubljević. Nema ni Dašića na poziciji četiri, tako da očekujemo još dva naturalizovana playmakera Ricea i Rochestieja. Mi imamo dodatnih nadanja da će ovo se biti još bolje. Dva Amerikanca dolaze, ostali ne mogu zbog povreda ili nekih drugih razloga biti tu, a sigurno je da će nam faliti. Nikad teža grupa, a mi možda 'nikad slabiji'. Oslabljeni jesmo igrački, ali mislim da ova ekipa može dati više od svojih mogućnosti i pokušati da napravimo taj iskorak. I sam plasman na Evropsko prvenstvo za nas će biti jedan veliki uspjeh", kazao je na kraju Suad Šehović, kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.