Nakon pobjede nad Makedonijom

Šehović: Poraz Bosne je iznenađenje, Rice: Biće teško

Nakon što je naša košarkaška reprezentacija danas doživjela poraz od Latvije u prvom kolu Eurobasketa, u drugom meču grupe B, selekcija Crne Gore je sa pola koša prednosti savladala Makedoniju (81:80) u jednoj sjajnoj i kranje zanimljivoj košarkaškoj predstavi.

„Kao što sam jučer rekao da će to biti na jednu loptu, kvalitetan protivnik. Igralo se do zadnjeg šuta, mi smo u prvom djelu utakmice ispuštali to što dogovorili, tu njihovu tranziciju, taj njihov brzi šut i oni su iz svih pozicija pogađali, ali smo se na kraju skupili, pokazali zajedništvo i na kraju, što je najitnije, pobijedili“, kazao je nekadašnji košarkaš Bosne Suad Šehović.

Makedonci su imali dosta prigovora na zadnji napada Crnogoraca iz kojeg je susret i riješen.

„Ja sam bio pod košem i nisam vidio, sigurno će provjeriti to, ali utakmica je trenutno u našu korist realizovana, tako da neće biti promjene“, ističe bek crnogorske reprezentacije.

Crnogorce sutra očekuje susret sa reprezentacijom Latvije koja je danas savladala izabranike Ace Petrovića rezultatom 86:75.

„Već zadnjih par godina Latvijci igraju u istom sastavu još su pojačani sa par šutera, to je šuterska ekipa. Mislim da su im centri visoki 2,05, oni 'šire' šutiraju i imaju sličan sistem igre (kao Makedonci op.a) samo što nemaju jednog brzog McCalebba zbog. Mislim da će biti lakše, ali se opet treba spremiti za tu predstavu“, kaže Šehović, te obrazlaže:

„Vidjeli smo da su danas da su Bosnu, mogu reć i lagano dobili, što je za mene iznenađenje. Mi ćemo večeras pogledati, mada je manje od petnaest sati do te utakmice, tako da je najvažnije odmoriti, spremiti se za još jednu tešku utakmicu, ali opet idemo na pobjedu“.

Tyrese Rice koji je zajedno sa Šehovićem bio najefikasniji igrač Crne Gore sa 16 postignutih poena i bio čovjek odluke, znao je da ovo neće biti laka utakmica.

„Željeli smo ući jako u utakmicu, znali smo da će to biti težak meč. Imaju sjajne bekove, sjajne šutere koji znaju pogoditi i to su pokazivali tokom  cijele utakmice. Pogađali su sjajno kada god im je trebalo. Mi smo se nastavili boriti i na kraju smo pobijedili“, kaže naturalizirani igrač u redovima Crne gore.

Slobodna bacanja na kraju utakmice koja je pogodio 

„To je ono za šta živiš kao košarkaš, jednostavno želiš biti u situaciji u kojoj češ svom timu donijeti pobjedu. Ja sam se našao u toj situaciji i rekao sam 'ne smijem iznevjeriti ovu zemlju'“, rekao je čovjek koji je večeras „penale“ šutirao osam od osam.

O sutrašnjem duelu sa Latvijom i očekivanjima, Rice kaže:

„Biće jednako teško. I to je tim koji ima sjajne šutere, i imat ćemo još dosta posla sa takvim timovima. Moramo biti spremni za njih“. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.