Sejad Halilović: Vjerujem ljudima iz Barcelone

Otac talentovanog Alena

Sejad Halilović: Vjerujem ljudima iz Barcelone

Alen Halilović će od ljeta sigurno biti igrač Barcelone. Njegov ugovor sa katalonskim divom sklopljen je 27. marta, a Fifina zabrana počinje vrijediti tek od 1. jula, tako da transfer hrvatskog fudbalera ne dolazi pod znak pitanja, bez obzira na datum registracije. 

"Mirni smo. Kada smo saznali za kaznu razgovarao sam s Alenom i objasnio mu da se Barcelona odlučila za njega i da smo se mi odlučili za Barcelonu te da nema razloga panici. Vjerujem ljudima iz Barcelone da su napravili dobar posao i ne brinem se. Alen će igrati deset narednih godina u Barceloni i ne razmišljamo o soluciji da bude drugačije od toga," izjavio je Alenov otac Sejad Halilović za španjolski radio RAC1.

Sejad Halilović svojevremeno je sa uspjehom nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok se sin Alen ipak odlučio za Hrvatsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.