Selektor Chilea: Brazilu će biti teško protiv Srbije, oni su elita

Impresioniran našim komšijama

Selektor Chilea: Brazilu će biti teško protiv Srbije, oni su elita

Selektor Čilea Reinaldo Rueda očito je bio impresioniran igrom Srbije sa sinoćnjeg meča protiv njegove reprezentacije, pa je nakon meča rekao da se radi o elitnoj reprezentaciji. 

Čile je savladao Srbiju sa 1:0 u prijateljskom susretu odigranom u austrijskom Grazu, a trijumf je možda još i veći kada se zna da su Čileanci igrali bez prvih zvijezda Artura Vidala, Alexisa Sancheza ili Claudija Brava.

Podsjetimo, Srbiji je ovo jedna od posljednjih provjera pred Mundijal gdje će između ostalog igrati i protiv Brazila. Rudea poručuje da će Kariokama biti veoma teško na tom meču.

"Velika je stvar kada pobijedite jednu ovakvu ekipu. Oni igraju na Svjetskom prvenstvu, ovo je rival iz elite čiji igrači igraju u Premier ligi, La Ligi ili Seriji A. Mislim da će Brazilu biti teško protiv njih. Definitivno je Brazil favorit, ali Srbija je težak rival. To je tim sa kompaktnim linijama", rekao je Rueda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi