Selektor Finske pred gostovanje u Zenici proziva sudije

Utakmica se igra 12. oktobra

Selektor Finske pred gostovanje u Zenici proziva sudije

A. Čaušević

U oktobarskom prozoru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina će dočekati Finsku te gostovati Grčkoj. 

Susret sa Fincima će biti "biti ili ne biti" za Zmajeve ukoliko žele da zadrže šanse za direktan plasman na EURO.

Izabranici Roberta Prosinečkog jednostavno moraju pobijediti, a toga je svjestan i selektor skandinvske selekcije, Markku Kanerva.

Kanerva je jučer objavio spisak fudbalera na koje će računati protiv BiH i Armenije te je govorio o duelu na Bilinom polju 12. oktobra.

"Vjerovatno će zaigrati ofanzivno. Ukoliko se uzme u obzir cijela situacija nemaju izbora nego da dobiju meč protiv nas. Morat ćemo igrati pod pritiskom, ali trebamo ostati hladne glave i braniti se kao tim", rekao je Kanerva.

U prvom susretu između ove dvije selekcije Finska je pobijedila s 2:0, a Kanerva se nada da sudije neće imati odlučujuću ulogu.

"Moramo biti na našem nivou ako želimo da osvojimo bodove. Nadam se da sudije neće imati odlučujuću ulogu, malo su se pogubile u duelu s Italijom. Ali to je prošlost i trebamo se fokusati na ove mečeve."

"Protiv Bosne imamo pozitivno iskustvo sa domaće utakmice i to ćemo detaljno analizirati. Međutim, trebamo biti spremni i na moguće povrede u sedmici prije okupljanja. Potreban je plan i za takve situacije i eventualne promjene u igri", rekao je Kanerva.

Poslije šest odigranih kola u grupi J Italija ima 18, Finska 12, Armenija 9, BiH 7, Grčka 5, a Lihtenštajn 1 bod.

Top Komentari

BJB1
Zar ima neko stvarno toliko glup da jos vjeruje da ce mo mi sve pobjediti i otici na ep?!
5 2
konjnakvadrat
Ima da ih zgazimooooo, strijelci :Misimovic, Ibisevic
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi