Selektor Hrvatske iznenadio promjenom golmana

Za naredne mečeve

Selektor Hrvatske iznenadio promjenom golmana

Edmir Škorić

Hrvatski selektor Željko Babić napravio je veliku promjenu u momčadi pred duel s Egiptom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Babić je iskoristio mogućnost jedne promjene u sastavu za završnicu SP-a, pa je umjesto Filipa Ivića pozvao Ivana Pešića.

Selektor Kauboja odlučio se na promjenu golmana nezadovoljan Ivićevim odbranama u grupnoj fazi, pa je šansu pružio golmanu koji je ranije utakmice u Francuskoj pratio s tribina.

Ova promjena je za neke iznenađenje, smatraju da je Ivić bio dobar u prethodnim mečevima, dok neki, poput samog selektora Babića, smatraju da to nije dovoljno za ozbiljne mečeve nokaut faze turnira.

Pešić će braniti u paru sa Ivanom Stevanovićem i prvi izazov ima već sutra protiv Egipta u susretu osmine finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi