Selektor Latvije objavio spisak za Eurobasket

Spisak Latvije za EP

Selektor Latvije objavio spisak za Eurobasket

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Latvije, Ainars Bagatskis, objavio je spisak igrača koji će početi pripreme za Eurobasket u Sloveniji.

Bagatskis je pozvao 17 košarkaša na pripreme, a na spisku se našao i sjajni šuter Partizana Davis Bertrans, koji će propustiti Evropsko prvenstvo zbog teške povrede koju je zadobio u finalu prvenstva Srbije protiv Zvezde.

Također, na spisku se našao i centar Golden State Warriorsa Andris Biedrins, koji je zadnji put igrao za reprezentaciju prije četiri godine..

Latvija se nalazi u grupi sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine a upravo će naša reprezentacija protiv njih otvoriti nastup na Eurobasketu.

Na spisku se nalaze:

Janis Streinieks, Edgars Jeromanovs, Janis Blums, Zanis Peiners, Dairis Bertans, Kristaps Janicenoks, Rihards Kuksiks, Martins Laksa, Mareks Mejeris, Janis Timma, Davis Bertans, Arturs Berzins, Roland Freimanis, Kaspars Berzins, Martins Meiers, Andrej Sejakovs, Andris Biedrins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.