Selektori zadovoljni prikazanim

Nakon sinoćnje utakmice

Selektori zadovoljni prikazanim

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u prvoj prijateljskoj utakmici pobijedila izabranu vrstu Crne Gore, a oba selektora Vojislav Rađa i Ranko Popović, nakon susreta bili su zadovoljni prikazanom igrom svojih izabranika.

„Ovo nam je prva utakmica u novom ciklusu i mogu biti zadovoljan prikazanim. Po mom mišljenju susret su obilježili golmani, u prvom dijelu Danijel Šarića na našem golu i Goran Stojanović na golu Crne Gore te u drugom dijelu Ratko Vujović i Adnan Šabanović na golu BiH“, rekao je Vojislav Rađa i dodao:

„Utakmica je bila prava prijateljska ali mislim da su gledaoci imali šta vidjeti. Uočio sam i neke slabosti u našoj igri i mislim da ćemo ih u narednom periodu uspjeti otkloniti te da ćemo spremni dočekati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.“

Selektor Crne Gore, Ranko Popović, također je rekao da može biti zadovoljan prikazanom igrom svog tima ali je iznio i neke male primjedbe na suđenje.

„Utakmica je bila prelijepa sa dosta dobrih akcija u kojima su mogli uživati svi iskreni ljubitelji rukometa. U prvom poluvremenu smo bili bolji, igrali smo čvrsto u odbrani i sasvim zasluženo smo na odmor otišli sa prednošću“, rekao je Ranko Popović i dodao:

„U drugom dijelu smo malo pali, pa je BiH to iskoristila te na kraju upisala pobjedu. Želim naglasiti da našem timu nedostaje 8 standardnih igrača i da je mala širina klupe najvjerovatnije uzrok pada u našoj igri u drugom poluvremenu. Također mislim da sudije nisu bile na nivou, nekim svojim odlukama iritirali su moje igrače i mogu slobodno reći da se to odrazilo na našu igru.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.