Kultni stadion sa spektakularnom atmosferom za 100 miliona postaje "kula od kristala"

Bit će povećan kapacitet

Kultni stadion sa spektakularnom atmosferom za 100 miliona postaje "kula od kristala"

Admin Čaušević

Jedan od najmanjih stadiona engelskog Premiershipa mijenja svoje izgled. Postat će značajno moderniji u rekonustrukciji vrijednoj 100 miliona funti.

Revidirani plan FC Crystal Palacea vrijedan 100 miliona funti za proširenje stadiona Selhurst Park odobren je duže od četiri godine nakon što je plan prvi put predočen javnosti.

Prijedlog za povećanje kapaciteta stadiona 26.000 na 34.000 dobio je zeleno svjetlo od strane upravnog vijeća prošle sedmice.

Sada će po drugi put ovaj idejni projekat biti upućen Upravi šireg područja Londona kako bi je potpisao gradonačelnik Londona Sadiq Khan.

Travelling to Selhurst Park? Five things you need to know | Brentford FC

Promjene u odnosu na izvornu prijavu uključuju izmjene ulaza u prizemlju, dodatni lift i pregrade u predvorjima.

Oglasi

Uređenje okoliša i javne površine također je preuređeno i grijanje u prostorijama će se osiguravati toplinskim pumpama na zrak umjesto plinskim kotlovima.

Crystal Palace unveil £100m stadium plan | Construction Enquirer News

Drugi planirani radovi koji će se izvesti na razini tla uključuju izgradnju novog unutrašnjeg prostora ispod proširene glavne tribine, restoran te nekoliko prostora za prodavnice.

Teren će se produžiti sa 101 na 105 metara, a unutar tribine Whitehorse Lane stvorit će se pristupačan prostor za sjedenje, što će rezultirati padom kapaciteta gledatelja za 690.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Predsjednik Palacea Steve Parish rekao je: "Voljeli bismo da smo projekt započeli ranije, ali su naši planovi bili odgođeni zbog financijskih ograničenja uzrokovanih pandemijom covida. U nadolazećim mjesecima treba obaviti puno pripremnog rada, a vjerovatni raspored ćemo ažurirati u dogledno vrijeme.”

Kompanija koja će izdvoditi radove ranije je bila zadužena za renoviranje Fulhamove nove tribine na terenu Craven Cottage i koji također gradi tribinu na Anifeld Roadu te je ranije izgradila trening kampove za Tottenham i Leicester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi