Pet klubova iz Zenice: NK Borac iz Tetova potvrdio učešće u Kantonalnoj ligi ZDK
Borac će svoje domaće utakmice igrati na Kamberovića polju, dok se njihov stadion u Tetovu ne dovede u stanje da se na njemu mogu odigravati utakmice u ovom rangu takmičenja. Foto:Facebook

Klub iz prigradskog naselja u Zenici se ponovo aktivirao

Pet klubova iz Zenice: NK Borac iz Tetova potvrdio učešće u Kantonalnoj ligi ZDK · Saznajemo

D. Kurbegović

Nova sezona u Kantonalnoj ligi ZDK trebala bi krenuti 22. avgusta, a još se zvanično ne zna tačan broj ekipa koje će nastupati u novoj sezoni.

Ipak prema saznanjima našeg portala, ovaj rang takmičenja u narednoj sezoni trebao bi da broji 10 klubova. Od toga će vjerovali ili ne pola klubova biti iz Zenice, a među njima i velikan našeg nogometa NK Čelik Zenica.

Već smo pisali sa kojim će se klubovima sastati NK Čelik u narednoj sezoni, a poznato je ime još jednog kluba koji će igrati naredne sezone u ovom rangu takmičenja. NK Borac iz Tetova, prigradskog naselja u Zenici potvrdio je svoje učešće u narednoj sezoni Kantonalne lige ZDK. Ovaj klub se nakon što je prestao s radom prije tri godine ponovo aktivirao, te uz pomoć par entuzijasta krenuo s ponovnim radom.

Prema zadnjim informacijama iz N/FSZDK u narednoj sezoni klubovi koji će se takmičiti u ovom rangu takmičenja su : NK Čelik, NK Vareš, NK Fortuna Zenica, NK Napredak Šije, NK Nemila, NK Proleter Makljenovac, NK Žepče, OFK ZSK Zenica, Novi Šeher i Borac Tetovo.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Nikada prije nije se desila ova situacija da u najnižem rangu nogometa bude čak pet klubova iz Zenice. Svakako velika sramota za Grad, ali i ljude koji upravljaju sportom u Zenici, odnosno klubovima je ta što Zenica pored klubova u Kantonalnoj ligi nema nijedan klub u Drugoj, Federalnoj i Premijer ligi BiH.

Hoće li jedan od pet klubova iz Zenice u narednoj sezoni osvojiti prvo mjesto i izboriti ulazak u viši rang takmičenja, saznat ćemo naredne godine. Zvanična informacija oko broja klubova i rasporeda za narednu sezonu bit će poznata do kraja ovog mjeseca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi