Selimbegovićev Jahn Regensburg ubjedljiv u gostima
Foto: Jahn Regensburg

Petarda u Wiesbadenu

Selimbegovićev Jahn Regensburg ubjedljiv u gostima

Jahn Regensburg pod vodstvom našeg Mersada Selimbegovića slavio je ubjedljivo na gostovanju u Wiesbadenu (0:5).

Peto kolo 2. Bundeslige donijelo je Selimbegoviću i njegovom timu gostovanje kod Wehena, a lakše od očekivanog Regensburg je 'utrpao petardu' i vratio se na pobjednički kolosijek.

Do prednosti Jahn Regensburg je došao pogotkom koji je Gruttner na asistenciju Wekessera postigao u 34. minuti, a zahvaljujući autogolu Kuhna iz 42. minute, na poluvremenu su imali sigurnih 2:0.

I nastavak utakmice donio je dominaciju gostiju, koji su sve dileme oko pobjednika u ovom meču otklonili golom za 3:0. Strijelac je ponovo bio Gruttner, a isti igrač je u 75. minuti uspio da dođe i do hat-tricka. Konačnih 5:0 šest minuta prije kraja postavio je George.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Selimbegovićev tim je inače trenutno šesti u 'Cvajti' sa sedam osvojenih bodova. Bh. stručnjak je Jahn Regensburg preuzeo uoči sezone nakon što je prethodno obavljao funkciju pomoćnog trenera.

U našoj zemlji je svojevremeno igrao za Željezničar i Žepče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi